pluimvee en konijnenfokkersvereniging

nieuwkoop en omstreken

over ons

De Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging “Nieuwkoop en Omstreken” is opgericht op 8 februari 1962 door een aantal enthousiaste fokkers van Hoenders (kippen) en Konijnen uit de omgeving van Nieuwkoop. Niet in eerste instantie voor de gezelligheid maar ook om kennis te delen voor het fokkers ambacht.
Later is de vereniging gegroeid en zijn de diergroepen uitgebreid. Naast de Hoenders en Dwerghoenders en Konijnen, zijn er Duiven, Sierduiven, Cavia´s en Watervogels bij gekomen.

Voor een ieder, die geïnteresseerd is in het houden van bovengenoemde kleindierensoorten, kunnen wij als vereniging u adviseren bij aanschaf en verzorging van deze dieren , waarbij het van geen belang is of u deze gewoon voor de gezelligheid bij huis wilt houden of u ermee naar de tentoonstelling wilt gaan of dat u b.v. een zeldzaam ras in stand wilt houden.

Heden ten dage bestaat de vereniging uit een 80-tal leden waarvan 5 jeugdlid zijn.
Het bestuur bestaat uit een 4-tal clubleden. Het bestuur zorgt voor het reilen en zeilen van de vereniging. Ook is zij verantwoordelijk voor de tentoonstellingen.

Onze vereniging is aangesloten bij de K.L.N. en N.B.S. 

Overige informatie:

Kamer van Koophandel 40447556
Bank ING NL88INGB065.25.66.227
Giro ING NL89INGB000.12.85.123

t.a.v.
Penningmeester Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging Nieuwkoop en Omstreken
Lindelaan 13, 2421 VR Nieuwkoop