Razende Reporter Oktober 2008

Goedendag vrienden, ik hoop dat jullie mijn vorige verslag over de jong dierendag hebben gelezen want ik ben weer terug gekomen om mijn licht te laten schijnen over de Aar, Rijn en Gouwe Show.

Het is 10 Oktober 2008 en ik heb hoogst persoonlijk een uitnodiging ontvangen van J. Wijfje om de opening bij te wonen van de show.

View Calendar

Ik heb mij gedoucht en mijn mooiste kleren uit gezocht en ben met mijn vrouw in de auto gestapt om maar niks van dit spektakel te missen, wetende dat ik bij mijn bezoek bij de Jong Dierendag door deze vereniging keurig bent behandeld en ik heb ook nog hele leuke beestjes gezien ook.

Bij het binnenkomen sloeg het toch een beetje om het hart, 550 beestjes stonden daar te pronken en te showen of het een lieve lust was.

Aan de aankleding hadden zij een goede dagtaak gemaakt want ze hadden voor de kleintjes een knuffelhoek en voor de oudere hadden zij een informatie stand ingericht over alle soorten duiven en duivenhokken.

Verder had de organisatie 2 showhokken laten bouwen en daar zaten verschillende soorten duiven in dus er was echt voor elk wat wils.

Ook aan de innerlijke mens was gedacht en daarom hebben wij ons de gratis koffie met een koek goed laten gevallen.

Na deze versnapering hebben wij de opening aan gezien en hebben geklapt voor de prijs winnaars terwijl ik de beestjes nog niet eens gezien had maar ik zij tegen mijn vrouw”als zij een prijs krijgen betekent dat zij hele mooie dieren hebben wat ze hadden de top van de Nederlandse keurmeesters daar rondlopen”.

Na deze woorden van de voorzitter en van de wethouders ben ik even een catalogus gaan halen en zijn wij even langs de diverse beesten gelopen en hebben hier en daar toch wel hele mooie beesten gezien van diverse grote en kleuren en soorten.

Net als of ik er enorm veel verstand van had heb ik over deze dieren veel achtergrond informatie verteld maar eigenlijk had ik deze informatie eerst even snel gelezen van de papieren die de organisatie bij ieder soort had op gehangen.

Na mijn grote ronde door het pand heb ik eerst even tegen de organisatie gezegd dat ik het een zeer mooie en goed op gebouwde show vond en dat ik zeer blij was dat erbij mocht zijn.

Ook heb ik nog even met de penningmeester van de vereniging gesproken en hij wist mij te vertellen dat deze show veel heeft gekost maar hij hoopte dat door middel van de omzet van de bar en het rad van avontuur hij weer genoeg binnen zou krijgen om het volgend jaar weer zo groot op te zetten.

Deze woorden ter harte genomen heb ik daarna ook nog even mij geluk beproefd met het rad van avontuur en ik moet zeggen dat het geluk wel aanwezig was maar helaas niet aan mijn kant.

Ik ben om ongeveer half elf tevreden naar huis vertrokken met de gedachte dat de vereniging dankzij mijn bijdrage er weer boven op komt en dat als zij volgend jaar weer zo’n show neer zet ik er wederom weer van de partij bent want zulke mooie beesten zie je niet iedere dag en zo veel bij elkaar.

En mijn laatste woorden zijn toe aan de organisatie:  sjapo, sjapo en proficiat voor zo’n mooie en goede show.

Uw gast reporter!