hoenders

konijnen

cavia's

duiven

watervogels

diersoorten

Binnen de Pluimvee en Konijnenfokkervereniging Nieuwkoop en Omstreken worden door de leden verschillende diersoorten gehouden. Met veel passie wordt dan ook gefokt en geshowed. Maar voor het zover is zal je wel een keuze moeten maken welk diersoort je ligt en wat er bij komt kijken om een diersoort in top conditie te krijgen.
Met de verhalen, tips en adviezen van onze leden moet dat zeker gaan lukken. Meer informatie per diersoort kan je vinden in onderstaande items.

konijn silhout

Konijnen

Alle rassen konijnen hebben wel iets bijzonders dat hen aantrekkelijk maakt voor liefhebbers en fokkers.
Toch moet op grond van een aantal kenmerken een goede keuze worden gemaakt. Lees hier meer over het konijnenrassen

duif

duiven

Erg populair zijn de lachduiven die een kweekvorm zijn van de Afrikaanse tortel. Bij deze soort komen zeer veel bijzondere kleurmutaties voor waardoor de lachduif voor liefhebbers een zeer aantrekkelijk duifje is. Maar er zijn echter meer soorten.

 

kip

hoenders

Hoenders en dwerghoenders (in de volksmond kippen en krielkippen genoemd) worden al heel lang door mensen gehouden. Toch moet op grond van een aantal kenmerken een goede keuze worden gemaakt welke soort(en) geschikt voor je zijn om mee te fokken.

cavia

Cavia's

Er kan gekozen worden uit vele rassen en kleurslagen, elk met hun bijzondere eigenschappen. Het is belangrijk om voor de aanschaf goed na te denken over deze keuze.
Lees hier meer over het houden, fokken en showen van cavia’s

konijn silhout

watervogels

Dit is een kleurrijke groep vogels en daardoor ook populair bij vele liefhebbers. Afhankelijk van het soort hebben ze nauwelijks tot veel zwemwater en ruimte nodig. Een iets grotere tuin is vaak al voldoende voor het houden één of enkele prachtige soorten.