Mario Griekspoor Meerloo

mario griekspoor

Geschreven door Mario Griekspoor

Fokker Verhalen

8 juni 2009

Mag ik mij eens voorstellen: Keurmeester hoenders en dwerghoenders, maar vooral ook fokker en pluimvee liefhebber in hart en nieren.

Ik ben Mario Griekspoor Meerloo, dat Meerloo komt omdat mijn eigenlijke echte grootvader Tijmen Meerloo was, en deze was geboren in Nieuwkoop evenals al zijn familie ouders, groot ouders, en overgrootouders, dus familiaal stammen mijn wortels al vanaf ongeveer anno 1700 uit Nieuwkoop. Hier kwam ik achter tijdens stamboom onderzoek.

Maar hoe kom je op een hobby als deze. Mijn vader had al bijna heel zijn leven postduiven gehad, en zo’n beetje ons hele leven woonde we als gezin en, woon ik nu ook nog op het platte land, waar wij duiven, eenden en kippen hielden, en nu met mijn lieftallige echtgenoot Wilma, wonen wij tegenwoordig op Flakkee met de kippen, Wyandotte krielen en Hollandse krielen, de konijnen, Dwerghaasjes en onze twee Tsjechische wolven. Maar het begon pas echt met raskippen toen ik 20 jaar was en op mijn eigen kwam te wonen, huisje boompje én beestje. Het begon met porseleinkleurige Sabelpootkrielen. Niet veel later kwamen er de Sebrightjes bij in alle vier de kleurslagen, en zo’n goeie 25 jaar geleden de Wyandotte krielen. Goudblauw gezoomde waren mijn eerste Wyandottes. Toen kwamen er de meerzomig patrijs Wyandotte bij en Uilebaard krielen en ook wat zwarte Java krielen. Niet veel later ook de meerzomig zilver patrijs Wyandotte krielen, deze kleurslag heeft voor altijd mijn hart gestolen, en fok ik nu nog steeds; en als ik het zelf mag zeggen niet geheel onverdienstelijk.

Dit jaar heb ik een topjaar, een jaar dat echt onvergetelijk zal worden, want aan drie shows meedoen, én alle drie winnen met een U is natuurlijk ook voor mij een unicum. Een kroon op mijn jarenlange werk, en veredeling van mijn mooie meerzomig zilverpatrijs Wyandotjes.

Die eer komt niet alleen mij toe hoor, want ook mijn echtgenoot Wilma werkt hier aan mee, zeker als ik de dagen weg ben om te keuren door het hele land, dan neemt zij de verzorging over .

Ook hebben gedurende vele jaren allerlei rassen en de meeste kleurslagen Wyandottekrielen onze hokken bevolkt, dit om als keurmeester de mogelijkheden én moeilijkheden te leren kennen van vele rassen. Dit om te kunnen praten en beoordelen over de vele rassen die je als keurmeester kan tegenkomen. Zo ook heb ik de grote Orloffs gefokt, en Aseels. Modern en Oud Engelse Vechtkrielen, Indische Vechters, en Ko Shamo’s. Ook Plymouth Rocks, Geelwit gezoomde en Krulvederige Baardkuifhoenders, Kraaikoppen, Uilebaarden, Maran en Houdankrielen.

Ook Wilma fokte jaren kipjes, en wel de Meerzomig Patrijs Wyandotte krieltjes, en Antwerpse Baardkrielen, Barneveldertjes en ga zo maar door. Maar toen ik deze zomer Dwerghaasjes meenam om mijzelf een beetje tussen de konijnen fokkers te mengen, werden deze mij na slechts twee dagen al weer ontnomen en wel door mijn echtgenote.., ja Wilma dus.
Nou ja, zo gewonnen zo geronnen zeg ik dan maar, dus wel weer een fokker erbij met een NKB kaart.

Nu weer met de Feestdagen voor de deur, sluit ik af om u allemaal namens mij en Wilma fijne feestdagen toe te wensen en een gelukkig Nieuwjaar en na deze dagen komt het fokseizoen weer aan en hoop ik dat iedereen weer veel en vooral mooie dieren kunnen fokken, want elk jaar weer de dieren op te zien groeien, de juweeltjes in te hokken en tuinen te zien lopen is, waar het om draait in de hobby. Dát is waar het om gaat en als tweede elkaar te kunnen ontmoeten en de dieren bespreken. De competitie in de shows moeten onze hoop op de toekomst bevestigen dan weer weten we of we op de goede weg zijn, maar soms heb je net als in het leven een afslag gemist en moet je weer terug, en het zou fijn zijn als iemand je dan help weer het juiste pad te kiezen, want alleen dan kan onze hobby blijven voortbestaan, en kom je niet op een onbewoond eiland te staan.

Nogmaals fijne dagen allemaal Mario en Wilma Griekspoor (Meerloo)

Lees ook…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.